Eerste steenlegging 29-01-2016

30-01-2016 Brabants Dagblad, artikel viering eerste steenlegging 29-01-2016

Klik op de volgende link:
20160130 Brab Dagblad Zevenhoek Hoogste punt

29-01-2016 Feest bij wooninitiatief de Zevenhoek in de Blaak, het hoogste punt is bereikt!

Vrijdag 29 januari 2016, een historisch moment voor ouderinitiatief de Zevenhoek.

Einde week 16 is al het hoogste punt bereikt van het wooninitiatief voor 16 toekomstige bewoners met een licht verstandelijke beperking. 16 weken voor 16 bewoners, toeval of niet? Rond 15:00u verzamelden zich de toekomstige bewoners en hun ouders bij het wooninitiatief aan de Thornerbeek 13 in de Blaak in Tilburg. Geen feest zonder aanwezigheid van al degenen die het allemaal mogelijk hebben gemaakt, te weten de gemeente Tilburg, ‘tbv wonen’, ‘AERDE BORGERT ARCHITECTEN’, ‘vanderWeegen bouwers van morgen’ en ‘aannemersbedrijf Verhoeven’ en niet te vergeten de bouwvakkers die de afgelopen weken keihard hadden gewerkt!

Blaaskapel ‘Tsmoesje’ opende de feestelijke bijeenkomst met een vrolijke noot, waarna voorzitter Wim Groels het woord nam. Hij heette alle aanwezigen, met name de toekomstige bewoners, hartelijk welkom. Hij memoreerde kort de afgelopen jaren in een reeks ‘Hadden wij verwacht dat ……….?’ Hij constateerde met zichtbare trots van oor tot oor. ‘Misschien niet, maar we hadden het wel gehoopt’. Wim bedankte allen die aan de wieg stonden en staan van dit prachtige wooninitiatief en sprak de wens uit dat het wooninitiatief, met 16 appartementen en mooie, functionele gemeenschappelijke ruimtes, een warm en veilig thuis zal gaan bieden voor de bewoners.

Andy                                                           Benthe

Bob                                                                Dirk

Geertje                                                           Jaimy

SONY DSC

Jobine                                                    Laurenzio

Mayara                                                   Marleen

Mitch Patrick

Sanne                                              Sophie

************************************* ***********************************

* * * *

* * * *

* * * *

* * * *

************************************* ***********************************

Bas                                                Mariska

Nu nog iets te spannend Met vakantie

Na de mooie woorden van Wim was het tijd voor het leggen van de eerste steen, of beter gezegd het leggen van de -door aannemersbedrijf Verhoeven aangeboden- ‘symbolische eerste steen’, want het hoogste punt is immers al bereikt; er zijn al vele stenen gelegd. Voordat de eerste steen daadwerkelijk geplaatst werd, mochten alle toekomstige bewoners één voor één naar voren komen om de ‘eerste steen’ even vast te houden, even te voelen en daarna met dit mooie ‘symbool van hun toekomst’ op de foto te gaan. Zonder uitzondering straalden ze! Je ziet dat het steeds meer gaat leven en dat ze er allemaal zin in hebben om hier te gaan wonen, in hun mooie huis, in dit prachtige wooninitiatief, in deze mooie wijk in Tilburg. Het officiële gedeelte werd -onder het toeziend oog van alle toekomstige bewoners- afgesloten met het plaatsen van de eerste steen door wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg, daarbij geholpen door onze Laurenzio.

De hele groep en

Bas met de eerste steen!

Na het officiële gedeelte was het tijd voor een lekker hapje en een lekker drankje, onder het genot van de vrolijke muziek van ‘Tsmoesje’. Tijdens de borrel, je voelde de euforie, je voelde de trots, je voelde de blijheid, je voelde een voldaan gevoel, maar bovenal je voelde het vertrouwen in een mooie toekomst voor onze kinderen in dit mooie huis. Wat kunnen we ons nog meer wensen?

Ietwat verlaat werden nog de balonnen, in alle zeven kleuren van de Zevenhoek, opgelaten om Tilburg te laten weten dat het feest was aan de Thornerbeek 13 in Tilburg!

‘Licht verstandelijk beperkt en straks met z’n allen op zichzelf’ en ‘Het bijzondere aan de Zevenhoek is dat het initiatief van de ouders zelf kwam’, is wat het Brabants Dagblad daags na de feestelijkheden zo treffend schreef.