Playbackshow bij de Zevenhoek, vele verborgen talenten straalden!

Het stond al een tijdje op de kalender, zaterdag 30 mei, een playbackshow in buurtcentrum de Back, voor en door de toekomstige bewoners van de Zevenhoek. Edith, Mieke en Monique hadden vanuit de activiteitencommissie op zich genomen de avond te organiseren. Natuurlijk leuk zo’n playbackshow, maar zouden zich wel kandidaten melden om voor het ‘grote’ publiek op te treden? Immers niet alleen de toekomstige medebewoners waren uitgenodigd voor het playbackfeestje, maar ook alle ouders, broers en zussen. De belangstelling was geweldig; er meldden zich maar liefst negen playbackers, Laurenzio, Jobine, Andy, Mitch, Jaimy, Bas, Mariska,  Sophie, Patrick, en …..…….. jawel Dirk, als onze eigen presentator. De zevenhoek heeft werkelijk alles in huis. Bij binnenkomst werden we al direct verrast met een bakkie koffie of thee met iets lekkers erbij.

Om ongeveer kwart over zeven nam Dirk(1) de microfoon ter hand en kondigde hij de eerste artiest aan,  Laurenzio(2) met het nummer “Never say never” van Justin Bieber. Alle artiesten werd door Dirk netjes gevraagd of ze met of zonder microfoon en of ze met of zonder geluid wilden optreden. Zo kon iedereen op zijn eigen manier zijn/haar optreden verzorgen.  De lat werd gelijk al heel erg hoog gelegd door Laurenzio, maar een echte artiest laat zich daardoor niet ‘uit het veld slaan’. Alle nog volgende artiesten verzorgden een fantastisch en vaak verrassend optreden. Jobine(3) deed “Sexy als ik dans” en danste daarbij inderdaad de sterren van de hemel. Andy(4) zette “De waarheid” van Marco Borsato op een gevoelige wijze op het podium neer. Mitch(5) bracht de sfeer er goed in met “Als de nacht verdwijnt” van Jan Smit. Jaimy straalde daarna met “De soldaat” van Nick en Simon. Na het optreden van Jaimy(6) werd de pauze aangekondigd door Dirk, die inmiddels de harten van het publiek al had gestolen door zijn innemende manier van presenteren. Bas vond het niet zo leuk dat het ineens pauze was, want hij was helemaal klaar voor zijn optreden en nu ……….?  Bas(7) verraste ons na de pauze allemaal met zijn spontane uitvoering van “Wonderfull World” van Nick en Simon, wij denken zijn favoriete zangers want hij was ook bij het optreden van Nick en Simon, een paar dagen later, in de schouwburg in Tilburg.

Even terzijde, Nick en Simon hebben nog meer fans bij de Zevenhoek; in de schouwburg zijn daar ook nog Geertje, Andy en Mitch gespot.

Na Bas was het de beurt aan Mariska. Mariska(8) vertolkte op hartverwarmende wijze “Beter laat dan nooit” van Jeroen van den Boom. Sophie(9) vertolkte met haar altijd stralende lach een nummer van Jan Smit. Patrick(10) verraste ons allen. Als ware rocker veroverde hij de harten van het publiek. Laurenzio(2) sloot het officiële gedeelte af met zijn tweede optreden  “Echte liefde” van Martin Moreno. Natuurlijk was er voor iedere artiest, na het optreden, steeds een groot applaus van het publiek.

Na het officiële gedeelte werden alle optredende artiesten(11) op het podium gevraagd door Dirk en kregen zij allemaal een mooie roos als dank voor hun optreden en natuurlijk nog eenmaal een daverend applaus van het aanwezige publiek.

Dat het playbackfeest een succes was, werd wel echt duidelijk na het officiële gedeelte. Er volgden nog vele spontane optredens, ook van Zevenhoekers die zich vooraf niet opgegeven hadden. Benthe(12)Sanne(13) en Maiara(14) grepen het moment om ook op te treden voor het grote publiek. Er volgden nog solo-optredens van onder andere Maiara en Sanne, en het trio(15) van Sophie, Jaimy en Benthe, een kwartet van Benthe,Jaimy, Sanne en Sophie en een kwintet van Benthe,Jaimy, Maiara, Sanne en Sophie. Wie weet, komt er ooit nog een echte ‘Zevenhoek’-girlsband(16). Mooi om te zien hoe men elkaar opzocht voor nog een optreden, of spontaan aansloot bij andere artiesten. Op het eind van de avond vroeg Dirk nogmaals even de aandacht en bedankte hij de organisatoren voor  hun inzet.

 

Wat rest, is een woord van dank aan het publiek, in het bijzonder de medebewoners die zelf niet optraden maar wel aanmoedigden, dansten, de handen de lucht in staken, applaudisseerden en complimenteerden, want het is en blijft nu eenmaal zo, “zonder publiek geen podium voor de artiest”. Een woord van dank aan de organisatie voor het vele voorbereidende werk en niet te vergeten voor het lekkers bij binnenkomst en al die lekkere hapjes, een woord van dank aan Dirk voor de geweldige presentie, een woord van dank aan Rinus voor de mooie foto’s, een woord van dank aan de DJ en ‘last but not least’ een woord van dank aan alle artiesten , die ons allemaal een onvergetelijke avond hebben verzorgd. Tot slot moet ons van het hart dat deze avond duidelijk heeft gemaakt dat de Zevenhoek beschikt over vele “verborgen” talenten.

 

De activiteitencommissie.

(1) Dirk

(2) Laurenzio

(3) Jobine

(4) Andy

(5) Mitch

(6) Jaimy

(7) Bas

(8) Mariska

(9) Sophie

(10) Patrick

(11) Alle artiesten met de welverdiende roos

(12) Benthe

(13) Sanne

(14) Maiara

(15) Het trio Sohie, Jaimy en Benthe

(16) DE ‘Zevenhoek’-girlsband?