‘Eerste’ schop de grond in!!!

Zondagmorgen 29 november waren alle toekomstige bewoners van de Zevenhoek met hun ouders om 10 uur present op de Thornerbeek 13 in Tilburg om te vieren dat de bouw van hun appartementen en de gezamenlijke ruimtes van start is gegaan. We werden ontvangen met koffie, thee, fris en heerlijk zelfgebakken cake en appelflapjes. Voor velen was het de eerste keer, sinds de start van de bouw op 12 oktober, dat zij het bouwterrein konden betreden en met eigen ogen konden zien wat er allemaal al gebeurd is. Juist in de afgelopen week waren de binnenmuren opgemetseld tot de eerste verdieping. Daarmee waren ineens ook de contouren van de appartementen heel duidelijk geworden en kon men zien waar men later komt wonen. De vlag met het logo van de Zevenhoek was opgehangen. Iedereen ging met een blij gezicht en de nodige nieuwsgierigheid een kijkje nemen in de bouw, tot het moment dat …….

onze voorzitter Wim Groels een korte toespraak hield om deze bijzondere mijlpaal, de start van de bouw, samen te vieren. Hij noemde de namen van alle bewoners, die daarop duidelijk lieten horen dat zij aanwezig waren. ‘Jullie zijn nu op de plek, waar jullie midden volgend jaar kunnen gaan wonen’, waren de mooie woorden van Wim, welke de aanwezigen als muziek in de oren klonken. Dat is toch fantastisch!

Na het woord van Wim, staken een aantal toekomstige bewoners symbolisch de eerste schop in de grond, waarna er gezamenlijk een toast werd uitgebracht. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog druk nagepraat over dit mooie moment en het feit dat het nu toch echt serieus gaat worden. Onze jongens en meiden vonden het ook allemaal leuk, maar enkelen waren ook wel zo eerlijk om te zeggen dat het ook wel een beetje spannend zou worden. Rond twaalf uur werd het feestelijk samenzijn afgesloten en ging ieder -met een bijzonder gevoel- weer naar huis.

Dank aan de leden van de activiteitencommissie, die deze bijeenkomst hadden georganiseerd en zelf de catering hadden verzorgd. De zelfgebakken cakes en appelflapjes, en de zelfgemaakte hapjes waren ontzettend lekker en vonden dan ook gretig hun weg in de mondjes der aanwezigen.

Speciaal woord van dank aan Edith en Irna die de regie over de catering hebben gevoerd.

We kunnen terugkijken op een mooi, geslaagd feestelijk moment.

Stichting de Zevenhoek.

IMG_4838IMG_4817 SONY DSC

IMG_4866 IMG_4852 SONY DSC

SONY DSC SONY DSCIMG_4871

SONY DSC  SONY DSCIMG_4885 IMG_4837IMG_4836IMG_4834IMG_4842 SONY DSC IMG_8349IMG_4889 IMG_4890SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

IMG_4874SONY DSCIMG_8354

Met dank aan onze beider fotografen, maar …………………. wie nam deze foto?

IMG_4899IMG_4899IMG_4899