04 Dichterbij

NUMMER DERTIEN

(Geschreven door: Jet Hendrickx, de moeder van Sanne)

 

Mijn dochter gaat het volgend jaar het huis uit, wonen in een straat met mensen, in een huis met hele móóie mensen, in een prettig huis op nummer 13. Alle appartementen krijgen ook een nummer, dat van mijn dochter ook: 13….

Ik dacht: “oeps 2 x 13…..even googlen” Nummer 13 staat voor bijgelovige onder ons incluis mij zelve; over het algemeen bekend als ongeluksgetal. Op internet zie ik allerlei onderwerpen die dat nummer als zodanig bekrachtigen: in de Verenigde Staten hebben sommige hotels geen kamer 13, in Parijs is er een straat waarbij huisnummer 13 is overgeslagen, in vliegtuigen is geen rij 13 te vinden, in de autosport is er traditioneel geen startnummer 13 toegekend, in ziekenhuizen is er vaak geen operatiekamer met het nummer 13 te vinden, in sommige gebouwen ontbreekt de 13e verdieping en ga zo maar door…..

Tja daar wilde ik niet in blijven geloven. Toen ik mijn dochter Sanne vertelde dat haar adres Thornerbeek 13-13 zou worden, zei ze: “Grappig een streepje” 😉 Een grappig stréépje!!! Zo kun je het ook bekijken dacht ik. Wat kun je veel van je kind leren!!

En wat zie ik op datzelfde internet?

Nummer dertien heeft power, want:

Volgens numerologen is 13 een nummer van transformatie. Het leidt meestal eerst tot afbraak van de oude structuur, maar wordt dan gevolgd door heropbouw of een nieuwe fase. Meestal krijg je er een betere vorm voor terug. Getalsmatig is het een praktisch getal dat staat voor hard werken. Dus wees niet bang voor getal 13! Integendeel, behandel het zoals diverse bevolkingsgroepen dat in de oudheid deden: als een goddelijk en krachtig getal dat staat voor verandering.

Het getal 13 staat dan ook voor innovatie en vernieuwing; het ingaan van een nieuw tijdperk of overgangsfase. Transformatie is nodig. De wereld kan wel een ‘update’ gebruiken. We hebben een andere manier van denken nodig om oplossingen aan te dragen voor de ingewikkelde problemen waar we vandaag de dag tegenaan lopen. Daar hoort een andere manier van denken bij.

Hoe is het mogelijk dat ik dit zo van internet pluk? Het is voor ons geschreven. Eerst tot afbraak van de oude structuur: het huis wordt niet afgebroken, maar verbouwd, maar toch! …. Gevolgd door heropbouw of een nieuwe fase: hoe is het mogelijk, …. wisten zij al van de verbouwing van de Thornerbeek? Meestal krijg je er een betere vorm voor terug: ja, natuurlijk, daar gaan wij voor! Getalsmatig is het een praktisch getal dat staat voor hard werken: hebben we als ouders jaren gedaan! …… krachtig getal dat staat voor verandering: dat is wat wij willen voor onze kinderen. Hoezo 2 x 13 ongeluksgetal….. ik ben er reuze blij mee!!!