020 03 06-03-2016 Boswandeling in Oisterwijk

Vanuit Boshuis Venkraai startten wij op 6 maart een frisse voorjaarswandeling .

IMG_1708

Terwijl het dagen hiervoor stevig had  geregend waren de weergoden ons vandaag gunstig gezind. De voorop lopers volgden de rode pijlen. Al wandelend door het dennenbos kwamen wij bij het Lammerven waar vroeger de lammetjes gewassen werden.

Onderweg was er veel te zien en over te vertellen.

IMG_1717

Ook was het soms niet makkelijk onze voeten droog te houden in de modderige of onder water gelopen plaatsen. Wij hielpen elkaar waar nodig en eigenlijk maakte dat het juist ook leuk.

IMG_1714    IMG_1724

Wij legden blaadjes  op de Rosep, als kleine bootjes voeren ze weg en zo kon je zien dat er stroming in het water zat. Ook speelden wij Jeu de Döllekes een jeu de boulespel met dennenappels. Andy gooide het meest dichtbij bij kreeg daarvoor de Gouden Dennenappel uitgereikt.

IMG_1727     IMG_1729

Na afloop dronken wij nog gezellig een drankje  in Boshuis Venkraai.

Marianne van den Bongaard.

                                        ************************

Noot van de redactie:

De wandeling was extra leuk, omdat Marianne zich inhoudelijk goed had voorbereid en ons -als een ware boswachter- van alles vertelde over wat we zagen en hoorden in het bos. We weten nu waarom Oisterwijk met Karnaval Döllekesgat heet, waarom de vogels zingen in het bos, waarom het Lammerven heet zoals het heet, hoe de naalden van de grove den er uit zien, en ga zo maar door. Degene die erbij waren weten het allemaal. Degenen die er niet bij waren, zorgen een volgende keer vast en zeker dat zij er gewoon bij zijn. Het was keigezellig!