016 25-05-2016 Thema avond ‘Een dagje Zevenhoek’ interessant en gezellig.

Het wonen in de Zevenhoek komt steeds dichter bij voor onze meiden en jongens. Daarom heeft de activiteitencommissie de thema avond ‘Een dagje Zevenhoek’ georganiseerd. De toekomstige bewoners konden vooraf vragen bedenken die ze hebben over het wonen in de Zevenhoek. We hadden Lia en Mirjam, beiden werkzaam in een kleinschalig wooninitiatief in Kaatsheuvel, uitgenodigd als deskundigen voor de beantwoording van de vragen.

Bij binnenkomt kreeg iedereen een drankje met een lekker stukje, bijzonder kleurrijke cake.

Daarna startten we met een voorstelrondje, waarin iedereen zich voorstelde. Mooi om te zien en te horen dat men elkaar al goed begint te kennen. Iedereen vertelde zonder enige schroom enthousiast over familie, werk en hobby’s. Soms lange, soms korte verhalen; ieder op zijn/haar eigen manier, maar allemaal boeiend en er werd goed naar elkaar geluisterd.

Daarna kon iedereen die dat wilde vragen afvuren op Lia en Mirjam. Goeie en soms best wel moeilijke vragen werden er gesteld. ‘Hoe gaat het met boterhammen smeren’, ‘Hoe laat moet ik naar bed?’, ‘Ik heb een groot bed; helpt mij iemand met opdekken?’, ‘Hoe gaat het ’s morgens met het wekken?’, ‘Word ik geholpen bij het douchen?’, ‘Hoe gaat het met boodschappen doen?’, ‘Mag ik iemand uitnodigen op visite?’, ‘Hoe laat eten we?’,  en ga zo maar door ……….

Rond kwart over acht was het tijd voor een korte pauze, waarin we met zijn allen iets lekkers te drinken kregen met daarbij een lekker gehaktballetje of stukje kaas, verzorgd door -hoe kan ook bijna anders- onze eigen Edith natuurlijk!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde thema avond. We hebben het plan om enkele weken voordat men naar de appartementen verhuist nog weer een themamiddag te gaan organiseren, samen met de zorgmedewerkers die dan hopelijk al zijn aangenomen en er zin in hebben om aan de slag te gaan bij de Zevenhoek met dit fantastisch mooie stel.

Naast heel nuttig was het ook nog eens keigezellig. Dat belooft wat voor het komend najaar!!!

Tot slot een woord van dank aan Lia en Mirjam, alsook aan Edith; goed gedaan!!!!!

Het begeleidend team; Edith in gesprek met Lia en Mirjam

20160525 Thema avond 1 IMG_0300

Een rondje deelnemers……

20160525 Thema avond 2 IMG_0294

Marleen, Patrick, Mitch en Mariska

20160525 Thema avond 3 IMG_0295

Sanne, Sophie, Jaimy, Andy en Benthe

20160525 Thema avond 4 IMG_0296

Bob, Maiara en Jobine

 

Bas gemist?

Nee hoor, die staat op de 1e foto, rechts naast Lian en Mirjam.