Logeerweekend op ‘De Biestheuvel’ zeer geslaagd!!!

Om elkaar wat beter te leren kennen in de aanloop naar het echte samenwonen in het ZEVENHOEK HUIS aan de Thornerbeek in Tilburg hebben alle 16 toekomstige bewoners het weekend van 4, 5 en 6 september samen doorgebracht in Hoogeloon.

Vrijdag
Rond 4 uur kwam iedereen aan in het huis. Wat een mooie fijne ruimtes en wat een prachtige omgeving! De kamers waren al ingedeeld dus iedereen vond snel zijn slaapplek en bedden werden opgedekt.. Daarna zijn we aan tafel gegaan. Er stond soep met brood op het menu. ’’s Avonds zijn we nog even een kleine avondwandeling gaan maken om de omgeving te ontdekken. Er is hier van alles te doen! Daarna was het tijd om spelletjes te spelen, tv te kijken, want K3 was op tv. Dit vonden de meiden vooral erg leuk om te zien. Na een heerlijk avond zijn we allemaal rustig naar bed gegaan.

Zaterdag

Na een goede nacht voor het eerst in een ander bed. zaten we op zaterdagochtend gezamenlijk aan het ontbijt. Omdat het nog droog was, konden we lekker naar buiten en de jongens gingen daarom tafeltennissen. Ook zijn er schilderijtjes gemaakt door iedereen voor in de eigen kamer van de Zevenhoek. Wat een creatieve jongeren zijn het allemaal. Het eindresultaat is schitterend.

De begeleiding  maakten een heerlijke lunch van sandwiches en saucijzenbroodjes. Na de lunch was het tijd voor de XXL games. Reuzen Jenga, Reuzen Mikado en een evenwichtspel. Doordat het buiten regende hebben we dit binnen gedaan; het huis bood voldoende ruimte. Er werd fanatiek gestreden voor de overwinning.

Na nog wat boodschapjes gehaald te hebben, gingen we gezamenlijk de voorbereidingen treffen voor het avondeten: de groenten snijden voor de Nassi en Macaroni. Wat een grote pannen met eten stonden er op tafel!

Iedereen heeft heerlijk gegeten.
Nog een wandelingetje na het eten, genietend van de mooie, landelijke omgeving; koeien, paarden, modder, bomen, honden, vliegtuigen, regenbogen, er was van alles te zien.

In de avond was het dan echt tijd voor de Karaoke dansavond. Er werd uit volle borst gezongen en gedanst. Het was een supergezellige avond.

Zondag

Na weer een goede nacht en een gezamenlijk ontbijt gingen we weer spelletje spelen. Na het ontbijt werden er weer spelletjes gespeeld en werd er door de  jongens weer gevoetbald en getafeltennist

Ook de reuze spellen werden weer gespeeld, vooral bij reuze-twister werd veel gelachen! Tussendoor hebben we nog geluncht en gewandeld; de tijd vloog gewoon om.  De ouders kwamen iedereen weer ophalen en onder het genot van een hapje en drankje werd er nagepraat over het weekend.

Tot slot

Wat was het leuk en we hebben weer een stukje basis gelegd voor onze gezamenlijke toekomst in Tilburg. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, getuige de hierna volgende foto-impressie. Het plezier en de eensgezindheid straalt er vanaf!

Dank aan alle begeleiders en we doen het graag nog een keer over in het voorjaar van 2016! We kijken er alweer naar uit!

Ellen van Beijsterveldt.