22-11-2014 Kooksessie

Na enkele afspraken gemaakt te hebben met elkaar kwamen we al snel al het lekkers dat er allemaal werd geserveerd. Het heeft wel wat voorbereidingen gekost. Alle groenten en het fruit hebben we gesponsord gekregen van Dusomos uit Gilze,de baas van JP. Dat was natuurlijk een mooi gebaar waar we erg content mee waren. Dank je wel daarvoor! Edith heeft verder alle benodigdheden ingekocht en thuis de nodige voorbereidingen getroffen.

Op zaterdag 22 november 2014 was het dan zover. De jongens en de meiden werden tussen  10.45 en 11.00 uur  verwacht bij de Bodde. We waren overigens erg blij met het feit dat we de Bodde als locatie mochten gebruiken, een superlocatie voor deze activiteit. Allereerst werden er door Wim nieuwe groepsfoto’s gemaakt voor onze website.

Edith en Jean-Pierre verdeelden de taken ,er werden diverse groepjes gevormd. Elk groepje bestond uit enkele jongeren met één of twee ouders. Als extra hulp waren ook Amy en Dave (zus en broer van Andy)erbij aanwezig. Ze moesten snel aan de slag want om 13.30 uur hadden we de ouders alweer uitgenodigd om te komen genieten van onze kookkunsten. Het was een hele bedrijvigheid in de keuken. Alles moest gesneden en verwerkt worden. Er werd hard gewerkt maar ze hadden er ook veel plezier in. Dat was mooi om waar te nemen. Tussen de keukenwerkzaamheden door pakte Andy ook af en toe zijn fotocamera. Alles moest wel vastgelegd worden. In de Aula werden ondertussen o.l.v. Mieke de tafels feestelijk gedekt. Het zag er vrolijk en gezellig uit met al die kleurtjes.

Klaar voor de start. Alle ouders meldden zich om te genieten van al het lekkere eten dat was bereid door de toekomstige bewoners. Nadat het voorgerecht en de soep genuttigd waren werd de keukenbrigade bijgestaan door een groepje ouders die zich ontfermden over de afwas. Wat een samenwerking! Terwijl de laatste hand werd gelegd aan het warm buffet kon iedereen gezellig even bijkletsen onder het genot van een drankje. Een tijdje later werd ter afsluiting het dessert opgediend.

Nadat alles weer was opgeruimd, nogmaals dank voor alle hulp, en nog even nagekletst te hebben, ging  iedereen enigszins moe maar voldaan naar huis.

Al met al was het volgens ons een zeer geslaagde middag, waarin het nuttige met het aangename werd verenigd. Een succesvolle groepsactiviteit!!!!

Groetjes van Edith en Jean-Pierre